Nehezíti a közlekedést a görög és az olasz sztrájk

Vágólapra másolva!
Görögországban a szakszervezetek szerdára egész napos általános sztrájkot hirdettek, ami a turisták utazásában és ellátásában is fennakadásokkal jár majd. Csütörtökön este 9 órától péntek este 9 óráig az olasz vasutasok is munkabeszüntetést tartanak.
Vágólapra másolva!

Görögországban az akciót arra hivatkozva hirdették meg, hogy az idén a munka ünnepére járó szabadnapot nem kaphatták meg, mert vasárnapra esett és, a kormány nem adott helyette ünneplési lehetőséget.

Munkabeszüntetést tartanak csütörtökön este 9 órától péntek este 9 óráig az olasz vasutasok is, ez idő alatt az olasz vasutakon bizonytalan lesz a közlekedés, járatkimaradásokra, késésekre kell számítani.

A MÁV Rt. Kommunikációs Igazgatósága szerint a sztrájk érinti a magyar-olasz vasúti összeköttetést, a Venezia és a Goldoni nemzetközi vonatjáratok utasait is. A május 12-13-ai Venezia csak Budapest keleti pályaudvar-Ljubljana között közlekedik, május 13-án a sztrájk után 50 perc késéssel indul Budapestre Velencéből. Május 13-án a Goldoni vonatpár közlekedése az Olasz vasúton elmarad.