Erősödött a forint a bankközi piacon

Vágólapra másolva!
A forint pénteken erősödött a bankközi devizapiacon: az eurót 253,25/35 forinton jegyezték, több mint egy forinttal gyengébben a 254,35/45 forintos csütörtöki árfolyamnál. A forint 38 bázisponttal 10,29 százalékra erősödött a +/-15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.
Vágólapra másolva!

A kereskedők nagy forgalmú piacról számoltak be, az eurót 253,05-254,25 forint közötti sávban jegyezték. A forint árfolyama a zlotyt követte. A piacon nem volt érezhető hatása annak, hogy a Merrill Lynch a következő három hónapban az Magyar Nemzeti Bank esetleges újabb kamatcsökkentése miatt a forint eladását javasolta ügyfeleinek.

A dollár 201,90/202,00 forinton állt pénteken délután, 20 fillérrel gyengébben az előző napi árfolyamnál.

Az EU-alkotmányról szóló vasárnapi francia népszavazás befolyásolhatja majd az euróövezetbe tartó valuták árfolyamát. Az "igenek" erősíthetik az eurót és gyengíthetik a dollárt, míg az elutasítás hatása fordított lehet. Az árfolyammozgás valószínűleg kedden lesz igazán markáns, mivel hétfőn a brit és az amerikai piacok zárva tartanak.

Az állampapírok másodpiacán pénteken alig volt forgalom, a rövid és a 10 évnél hosszabb lejáratú államkötvények hozama nem változott, a 3-10 éves államkötvények hozama 2-4 bázisponttal emelkedett.