Demszky 40 százalékos gázár-támogatást ígér

Vágólapra másolva!
A leghidegebb téli hónapokra negyven százalékos gázár-támogatást ígér Demszky Gábor főpolgármester a kisnyugdíjasoknak. A főpolgármester elmondta: a fővárosi önkormányzat úgy használja fel a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által felajánlott távhő-kompenzációt, hogy a tél folyamán a kisnyugdíjasok kapják meg a támogatást.
Vágólapra másolva!

Negyven százalékos támogatást ígért a leghidegebb téli hónapokra a távhő díjához a kisnyugdíjasoknak Demszky Gábor szombati sajtóértekezletén. A főpolgármester elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat - a közgyűlés ez irányú döntése után - úgy használja fel a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által közölt 10 százalékos távhő kompenzáció lehetőségét, hogy decemberben, januárban és februárban 40 százalékos távhő kompenzációt kapnak azok a kisnyugdíjasok, akiknek jövedelme nem éri el a minimális nyugdíj háromszorosát, vagyis a 74.100 forintot.

A politikus egy XV. Kerületi SZDSZ-rendezvényen beszélt a támogatási tervről. Demszky további fontos bejelentéseként emelte ki, hogy befejeződött a XV. kerületi, Fót határában lévő szemétégető felújítása, ami 15 milliárd forint értékben a főváros legnagyobb környezetvédelmi beruházása. A felújított égetőt 10 nap múlva adják át.