Budapest a 21. legnépszerűbb üzleti város

Vágólapra másolva!
Az ötszáz kiemelkedő európai cég vezetőjének véleményét tükröző felmérés szerint Budapest az üzleti élet 21. legkedveltebb városa. Az üzleti légkör és a fejlesztések fővárosunk mellett, a közlekedés, az életminőség és a telekommunikáció állapota azonban ellene szólt.
Vágólapra másolva!

Budapest a 21. helyre lépett az üzleti élet 30 legnépszerűbb városát összesítő rangsorban. A Cushman and Wakefield Healey and Baker cég közlése szerint a magyar főváros két helyet javított tavalyi pozícióján, csakúgy mint Glasgow, Lisszabon és Düsseldorf.

A felmérést 500 kiemelkedő európai cég vezetőivel készített interjú alapján állították össze. A vizsgálat fókuszában a tevékenység-áthelyezés előtti döntéseket meghatározó témák álltak - olvasható a tanácsadó cég közleményében.

A tanulmány szerint Budapest mellett Varsóba, Prágába és Moszkvába várható a nemzetközi cégek legnagyobb arányú beáramlása az elkövetkező 5 évben. A megkérdezettek közül 32 cégvezető nyilatkozott úgy, hogy vállalkozását Budapestre kívánja hozni az elkövetkező 5 évben.

A cégek elhelyezése szempontjából London, Párizs és Frankfurt áll a dobogón, de a vállalatok 17 százaléka tervezi, hogy az elkövetkező években kelet-európai országba helyezi át tevékenységét.

A magyar főváros Moszkva és Bécs előtt szerepel a ranglistán, ugyanakkor régióbéli vetélytársai, a 13. helyen álló Prága és a 20. helyen található Varsó mögött áll az összesítés alapján.

A felmérés szerint a kedvező üzleti légkör és a fejlesztések ellenére a közlekedés, az életminőség és a telekommunikáció fejlettségét nem találták megfelelőnek a cégvezetők.