Vegyes tőzsdenapi várakozások

Vágólapra másolva!
Eltérően ítélik meg a részvényárfolyamok hétfőn várható alakulását a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők. A BUX 44,55 pontos csökkenéssel, 21.779,10 ponton nyitott hétfőn, a pénteki záró értékhez képest ez 0,20 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Pletser Tamás, az Erste Bank Rt. elemzője az enyhe erősödés folytatódására számít, míg Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank Rt. elemzője úgy véli egy nagyobb gyengülés lehetősége sem kizárt.

A piacra pozitív hatással lehetnek az Amerikában napvilágot látott jó munkanélküliségi és a szintén jónak várt kiskereskedelmi adatok - mondta Pletser Tamás. A pénteki várakozáson felüli gyorsjelentések hatása is áthúzódhat még a hétfői kereskedési napra - tette hozzá.

A múlt heti emelkedés után "eljöhet az idő egy nagyobb esésre" - mondta Sarkadi Szabó Kornél. Az elemző főleg a Mol részvényeiben számít élesebb negatív mozgásokra az olajfinomítói árrések zuhanása miatt. A Mol hét végére várható gyorsjelentése sem ad támaszt, mivel a piac már beárazta a magasabb profitot. A Mol esése a többi papír árfolyamára is hatással lehet, és mivel a több napos emelkedés nem volt összhangban a valós piaci hangulattal, ezért bármikor kezdődhet egy nagyobb eladási hullám - mondta a szakértő.