Rekordnyerség a CIB Banknál

Vágólapra másolva!
A CIB Bank idén szeptemberig 20 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el a konszolidált, nem auditált, nemzetközi szabványok (IFRS) szerint, 32 százalékkal többet a tavalyi első háromnegyedévi 15,2 milliárd forintnál- jelentette be a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján Török László vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

A háromnegyedéves eredmények alapján a vezetésben tavasszal bekövetkezett változás nem okozott törést a bank életében - kommentálta az adatokat a vezérigazgató. Mint elmondta, a CIB idei eredménye a vártnál jobb lesz, a 16 milliárd forintos konszolidált eredménytervet túlteljesíti a hitelintézet.

Tavaly a banki különadó napirendre kerülésének időszakában és a kamatpályát övező bizonytalanság miatt óvatos terv készült - tette hozzá a vezérigazgató. A tavalyi egyébként rekordév volt a CIB életében, 18,7 milliárd forintos konszolidált adózott profitja csaknem duplája volt a 2003. évinek.

A bank konszolidált, IFRS szerinti mérlegfőösszege szeptember végén elérte az 1 429,6 milliárd forintot, egy év alatt 23 százalékkal, a piaci átlagnál erőteljesebben bővült, miközben a bankrendszer az első nyolc hónapban 15 százalékkal növelte aktivitását.

A betétállomány az egy évvel korábbihoz képest 25 százalékkal, 786 milliárd forintra bővült, a legnagyobb ütemben, 29 százalékkal a lakossági betétek gyarapodtak, állományuk szeptember végén meghaladta a 300 milliárd forintot.

A nettó hitelállomány egy év alatt 22 százalékkal emelkedett és szeptember végén megközelítette az 1 152 milliárd forintot. A stratégiai céloknak megfelelően a legjobban a lakossági és kisvállalati hitelek nőttek, 69, illetve 47 százalékkal, együttes állományuk 12 hónap alatt a másfélszeresére emelkedett. A kis- és középvállalatok hitelállománya áttörte a 100 milliárd forintos határt.

Az utóbbi egy évben a bank csaknem 90 ezer új ügyfélre tett szert, ami 27 százalékos növekedés. A CIB Internet Bank ügyfélszáma tavaly szeptember óta másfélszeresére nőtt és megközelíti a 72 ezret.