Enyhe árváltozások várhatók a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Kis mértékű ármozgásokra számítanak kedden a budapesti részvénypiacon a megkérdezett szakértők. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,95 pontos csökkenéssel, 20.369,04 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,12 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzőjének várakozása szerint a hétfői nap végi emelkedés kitarthat kedden is, így enyhe erősödésre számít a piacon. A Richterrel kapcsolatban megjegyezte, hogy a hír, miszerint az amerikai gyógyszerfelügyelet figyelmeztetést tett közzé egy olyan készítménnyel kapcsolatban, amelyhez a Richter szállítja a hatóanyagot, már "benne van" a papír árfolyamában, ezért további visszaesést várhatóan nem okoz.

Az OTP Splitska bank iránti érdeklődése, amelyet hétfőn megerősített a bank egyik vezetője, szintén ismert volt már a piacon, ezért az elemző szerint nem hoz érdemi változást a papír árában.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője kis mértékű, vegyes irányú ármozgásokat vár. Véleménye szerint a Mol negatív nyomás alatt lehet az olajár csökkenése miatt, a gyógyszeripari részvények árára viszont kedvező hatással lehet a dollár erősödése. Ez utóbbi azonban nem feltétlenül ezen a napon fog tükröződni a részvényárakban - tette hozzá.

A BUX hétfőn 38,90 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel, 20.392,99 ponton zárt. A részvénypiacon 16,239 milliárd forint értékben születtek üzletek, a legnagyobb forgalma a Molnak és az OTP-nek volt. A vezető részvények közül az OTP és a Richter gyengült, míg a Mol erősödött a pénteki záráshoz képest.

A Mol árfolyama 400 forinttal, 2,21 százalékkal 18.500 forintra erősödött. Az OTP 25 forinttal, 0,35 százalékkal gyengült, 7.175 forinton zárt. A Richter papírok 36.200 forintot értek a kereskedés végén, 600 forinttal, 1,63 százalékkal kevesebbet, mint a pénteki záráskor. A Magyar Telekom részvények ára 5 forinttal, 0,51 százalékkal 985 forintra emelkedett.