Elolvadt a Tesco-benzinkutak árelőnye

Vágólapra másolva!
A pénztárcájukra ügyelő autósoknak érdemes tankoláskor nem korábbi, hanem a frissen szerzett árismeretekre támaszkodniuk. Eddig ugyanis nagyítóval kellett keresni a fővárosban, hogy mely kutak kínálnak 95-ös benzint a Tesco-kutakéhoz hasonló árszinten, ma viszont már több töltőállomás is ledolgozta hátrányát - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A pénztárcájukra ügyelő autósoknak érdemes tankolásnál nem a korábbi, hanem frissen szerzett árismeretekre támaszkodniuk. Egyre erőteljesebben terjed ugyanis az a gyakorlat, hogy a korábban kifejezetten olcsónak számító kutak a benzin beszerzési árától függetlenül akár emelik is áraikat, Ma mindenesetre már nem igazán reklámozhatnák magukat kirívóan alacsony árakkal a Tesco-lánchoz tartozó benzinkutak. A fővárosban ezek árelőnye több töltőállomáshoz képest is egy forint alá olvadt.

Vidéken már arra is akad példa, hogy a Jet-, sőt a Mol-kutaknál is olcsóbban lehet a 95-ös oktánszámú benzinhez hozzájutni, mint a közelben lévő Tesco-töltőállomáson. Az árkülönbségek egyébként összességében is számottevően mérséklődtek a korábbi, akár tíz forintot is maghaladó eltéréssel szemben, a négy forint feletti differencia már tulajdonképpen kirívónak számít.

Több helyen tapasztalható az, hogy a dízel már drágább a 95-ös benzinnél. Más helyütt azonban mintha az árakat kifejezetten úgy alakítanák, hogy a dízel legalább 1-2 forinttal olcsóbb maradjon a legkeresettebb benzintípusnál. Ezek a kutak persze így nem maradhatnak versenyképesek a 95-ös benzin terén, utóbbi ára ezért jellemzően 264 forint körül alakul.