Megszünteti magyar gyárát a Mayr-Melnhof

2005.12.05. 11:43

Az osztrák Mayr-Melnhof csomagolóipari cég az év végével bezárja hajtogatottdoboz-gyártó üzemét Budaörsön. A gyártást ugyanis a nagyhatékonyságú termelőhelyekre akarják összpontosítani, és ezzel a versenyképességet erősíteni.

Az MM Packaging Hungaria ötven dolgozót foglalkoztat, és évente 4 ezer tonna kartonpapírt dolgoz fel. A bezárás ez évi költségét az ingatlan jövő évi eladása fedezi a cég szerint.

Az indoklás szerint az olyan üzemek, mint Budaörs, a keleti piacnyitás szempontjából kezdetben jónak bizonyultak, de a nagy hatékonyságú termelőhelyek továbbra is Ausztriában és Németországban vannak. A budaörsi bezárás - a szóvivő szavai szerint - mindazonáltal nem jelenti azt, hogy a cég le akarna mondana a további kelet-európai terjeszkedésről.

A budaörsi üzem a Mayr-Melnhof egyetlen termelőegysége Magyarországon. Ezen kívül a cég Kelet-Európában két hajtogatottdoboz-gyártó üzemet működtet Lengyelországban, és egyet-egyet Oroszországban, Ukrajnában és Romániában. A térségben két kartonpapírgyártó üzeme is van, egy Szlovéniában és egy Bulgáriában.

A Mayr-Melnhof Packaging 22 európai üzemben évente 500 ezer tonna kartonpapírt dolgoz fel a fogyasztásicikk-ipar számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK