Saron miatt zuhan az izraeli tőzsde

Vágólapra másolva!
Ariel Saron izraeli miniszterelnök agyvérzésének hírére meredeken zuhanni kezdett a Tel Aviv-i tőzsde. A nyitás után a vezető részvények 5 százalékot veszítettek árukból. A bankközi devizapiacon a sékel is süllyedt a dollárhoz képest.
Vágólapra másolva!

Ariel Saron izraeli miniszterelnök agyvérzésének hírére zuhanni kezdett a Tel Aviv-i tőzsde. A tőzsde szerdán ötéves csúcsot döntött, azonban a miniszterelnök betegsége körüli bizonytalanság megfordította a folyamatokat. A Tel Aviv 25 Index 25 5,3 százalékos zuhanással, 803,85 ponton nyitott csütörtökön reggel. A vezető részvények átlagosan 5 százalékkal lejjebb kezdtek a szerdai záróértéknél.

Saron betegségének híre a sékelt is megrengette: az izraeli fizetőeszköz másfél százalékot veszített értékéből a dollárhoz képest a bankközi devizapiacon. Saron új pártja, a Kadima élén mérettette volna meg magát a márciusi választásokon. Ugyanakkor a január végén esedékes palesztin választások is nagyban hozzájárulnak a bizonytalanság növekedéséhez a térségben - írja a BBC News.