Aláírták a Domus-Tesco szerződést

Vágólapra másolva!
Újabb Tesco szupermarketek alakulnak a Domus áruházak helyén. A hat áruház bérbeadásáról szerdán írták alá a megállapodást.
Vágólapra másolva!

A Tesco 15 évre veszi bérbe a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a kecskeméti, a szombathelyi, valamint a miskolci Domus áruházak épületeit a Tesco-Globál Áruházak közleménye szerint.

A Tesco a teljes épületekre kiterjedő bérleti joggal rendelkezik. Az áruházlánc tervei szerint az épületek földszintjén 500-1000 négyzetméter alapterületű Tesco szupermarketek nyílnak. A fennmaradó területek bérbeadásáról pedig különböző kereskedelmi egységekkel kezdődtek tárgyalások.

Az áruházankénti szerződések hatályba lépése a Domus-közlemény szerint az önkormányzati engedélyek függvénye. Az épületek átalakítási munkálatai az engedélyek megszerzése után azonnal megkezdődnek. Várhatóan a nyár végéig megnyílhatnak az új Tesco szupermarketek.

A Tesco 11 éves magyarországi működése során eddig 57 hipermarketet nyitott. Idén eddig négy, 2005-ben 14 új áruháza nyílt meg. Az áruházlánc 2004 második negyedévétől saját benzinkutakkal és a CIB Bankkal közös pénzügyi partner szolgáltatásokkal egészítette ki tevékenységi körét.