Az árvíz 3,9 milliárd forintot vitt el eddig

Vágólapra másolva!
Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot emésztett fel az árvízi védekezés. A védművekben keletkezett károkat egyelőre nem vizsgálták. Állami védműveken 2 838 kilométeren van készültség, ezen belül Budapesten 84 kilométeren.
Vágólapra másolva!

Az árvízvédelmi munkálatokra eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg - mondta Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára, sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.

Hozzátette: az árvízvédelmi készültségben lévő védvonalak hossza az állami védműveken 2.838 kilométer, Budapesten 84 kilométer töltésen van készültség, melyek érdemben nem változtak az előző naphoz viszonyítva, bár a Hernádon meg lehetett szüntetni a készültséget. A helyettes államtitkár közölte: csak az elmúlt 24 órában az árvízvédekezés becsült költsége 318 millió forint volt, a védekezésben 7.892 fő dolgozott, 1.448 géppel és szállítóeszközzel.