A legtöbb utas a Malévot választotta

Vágólapra másolva!
Az év első három hónapjában a legtöbb utasa a Malévnak, az easyJetnek és a Wizz Airnek volt Ferihegyen - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett gyorsjelentéséből.
Vágólapra másolva!

Az előző év hasonló időszakában a Malév és az easyJet mögött a német Lufthansa volt a harmadik.

A budapesti légikikötőbe az első negyedévben 14 004 járat érkezett, és innen 14 007 járat indult. A gépmozgások száma 2005 első három hónapjához viszonyítva 1,7 százalékkal bővült, ugyanakkor a menetrend szerinti és nem menetrend szerinti járatok utasforgalma 8,5 százalékkal nőtt.

A 10-es toplistán öt diszkont légitársaság található, a forgalom sorrendjében: az easyJet, a Wizz Air, a SkyEurope, az Air Berlin és a Germanwings.

A menetrend szerinti és nem menetrend szerinti légijáratok 1,591 millió utasa közül több mint 635 ezer a Malév magyar nemzeti légitársaságot vette igénybe, szemben az egy évvel korábbi 558 ezer utassal.

Az easyJet 152 ezres utasforgalma ugyan 14 ezer fővel csökkent, de ezzel is a második helyen végzett. A fapadosok közül pedig a legnagyobb forgalmú légitársaság Budapesten. A Wizz Air a tavalyi negyedik helyről lépett egyet előre, miután utasainak száma 22 ezerrel 124 ezerre emelkedett.

A negyedik legnagyobb forgalmú légitársaság a Lufthansa, amelynek utasforgalma 10 ezer fővel 117 ezerre nőtt, míg a British Airways az év első három hónapjában kilencezerrel 55 ezerre növelte az utasainak számát.