Az orosz agrárminisztert a Pick érdekli

Vágólapra másolva!
Gorgyejev Alekszej Vaszilijevics orosz mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt Gráf József, a magyar agrártárca vezetője. Az orosz felet elsősorban a hungarikumok érdekelnék, de szóba került egy közös sertésfeldolgozó létesítése is. Gráf szerint a politikai hangulat kiváló az orosz kereskedelem újraindításához.
Vágólapra másolva!

Gorgyejev Alekszej Vaszilijevics Vladimir Putyin orosz elnök látogatása után, az akkori tárgyalások részleteinek érkezett Magyarországra tárgyalni. Az Euroinvest Közép-Európai Befektetési Rt. és az Orosz Sörfőző Nyrt. között együttműködési megállapodást írnak alá, amelynek keretében a magyar fél 200 millió dollár értékű befektetést hajt végre a magyar fél.

Már a hónapban aláírhatják a megállapodást az orosz és a magyar mezőgazdasági tárca között a magyar termékek exportjáról. Az orosz mezőgazdasági miniszter 30 mezőgazdasági szakember és üzletember társaságában tárgyalt Magyarországon. A megállapodás értelmében kiszélesítenék a klasszikus árucsere fogalmat, a technológia és kutatás területére is, illetve közös vállalatok létrehozatalát is szorgalmazzák a szaktárcák.

Gráf József agrárminiszter a hagyományos személyes és szakmai kapcsolatok jelentőségét emelte ki, valamint arról biztosította partnerét, hogy Magyarország, EU tagsága nem lehet gátja a klasszikus orosz piaci lehetőségeknek, amelyekhez a politikai hangulat is kiváló.

Az orosz agrárminiszter a magyar mezőgazdasági termékek minőségorientáltságát és természetes elállítási módját emelte ki fő erősségként. Ezeknek köszönhetően komoly exportesélyt lát a magyar termékek számára az orosz piacon. Az oroszokat elsősorban a szarvasmarha és sertés termékek, valamint a vetőmagok érdekelnék. De igény volna a hungarikumokra: mézre, borra, zöldségre is, a jövőben ezeken kívül a biomassza is fontos kereskedelmi termék lehet. Tárgyalások zajlanak a Pick termékek oroszországi terjesztő hálózatának létrehozásáról és egy közös sertés feldolgozó vállalat létesítéséről.