Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium megerősítette azon értesüléseket, miszerint nem emelkedik az étkezési utalványok adómentes összege - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Öt év után először nem változik az étkezési utalványok adómentes összege a A hidegutalványokat így 2007-ben is havi 4500, míg a melegjegyeket 9000 forintig juttathatják a munkaadók dolgozóiknak tehermentesen.

Az Étkezési Utalvány Forgalmazására Szakosodott Vállalatok Magyarországi Egyesülése nemrégiben hozta nyilvánosságra a jegyek gazdasági szerepét vizsgáló kutatásának eredményeit. Ezek szerint a juttatás nemcsak a munkavállalók körében népszerű, hanem a vendéglátóegységek forgalmát is jótékonyan befolyásolja, ráadásul valamelyest mérsékelheti a költségvetési megszorítások okozta reálbércsökkenést.

A GKI és a Szonda Ipsos által készített felmérés azt mutatta, hogy ha 2007-ben az étkezési jegyek adómentes összeghatára meleg étel esetén 9-ről 11 ezer forintra emelkedne, a munkaadók a jelenlegi 8356 forint helyett átlagosan 10 672 forint értékben, hideg étel esetén 4353 forint helyett 5546 forint értékben adnának jegyet.