Később adják át az M3-as új szakaszát

Vágólapra másolva!
Csúszik az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakaszának eredetileg ez év végére tervezett átadási határideje. A pénzhiányról szóló állítások minden alapot nélkülöznek - mondta a Nemzeti Autópálya Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Módosítják az M3-as autópálya Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszának átadási határidejét, a sztráda új részét várhatóan 2007. szeptember 1-jén nyitják majd meg a forgalom előtt - közölte a Nemzeti Autópálya Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Nyíregyházán sajtótájékoztatóján.

A módosítás a nyomvonal-területszerzés és a régészeti ásatás elhúzódása miatt válik szükségessé - mondta Reményik Kálmán. A cégvezető cáfolta, hogy azért nem épül meg az eredeti határidőre, 2006. december 31-re a gyorsforgalmi út új szakasza, mert hiányzik a beruházás forrása. Hangsúlyozta: a forrás rendelkezésre áll, a pénzhiányról szóló állítások minden alapot nélkülöznek.

A sztráda nyomvonalát Hajdú-Bihar megyében nem tudták az építők rendelkezésére bocsátani kisajátítási viták miatt, s ez a régészeti feltárást is elodázta, továbbá a 2005/2006-os tavaszi csapadékos időjárás is hátráltatta a munkálatokat.

Reményik Kálmán megjegyezte: amennyiben a téli időjárás kedvező lesz, úgy 2007 szeptemberénél előbb is átadhatják az M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti új részét.

A sajtótájékoztatón szóba került a sztráda szabolcsi szakaszának folytatása is, a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti autópályarészt a terveknek megfelelően 2010-ig építik meg. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még egy gyorsforgalmi út épül a következő években, a Rohod-Csengersima közötti M49-es út, amely a romániai Északnyugat-Erdélyt kapcsolja majd az M3-ashoz. Az M49-es beruházása a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben szerepel, s annak jóváhagyása után az Európai Unió újabb költségvetési szakaszának végére, 2013-ig készül el.