Legalább ötvennmilliós kár a közterületeken

Vágólapra másolva!
A budapesti közterületeken legalább 40-50 millió forintos kárt okoztak a vandálok az elmúlt két napban, bár a károk felmérése még folyik - közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szerda hajnalban 30 munkagép és 90 munkatárs dolgozott a romok eltakarításán, a sérült tárgyak pótlásán, a tömegközlekedés beindításán. Szegedi szerint a cég jól vizsgázott, mert reggelre sikerült eltakarítani a romokat, de egyelőre nem tudják, ki állja a pluszköltségeket, mert a fővárossal kötött szolgáltatási szerződés ilyen esetekre nem rendelkezik - írja a Napi Gazdaság.

A rendőrségnél egyelőre nem tudták megmondani, mennyibe került az elmúlt két nap. A legnagyobb tételeket a rendőrök túlórája és az eszközállományban keletkezett károk jelentik, melyeknek terheit a rendőrség saját költségvetéséből nem tudja kigazdálkodni, de ígéretet kaptak pluszforrásokra - nyilatkozta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a költségvetés terhére pótolja a megrongálódott eszközöket. A rendőri költségek minden bizonnyal meghaladják az egynapos Bush-látogatás 116 millió forintos összegét, ami a rendőrök átvezényléséből, a két helikopter légtérben tartásából, a három bombariadó kivizsgálásából, a túlóradíjakból adódott.