Pekinget 60 milliárd dollárból fejlesztik

Vágólapra másolva!
A kínai kormány az elkövetkező években közel hatvanmillió dollárt fordít a főváros, Peking fejlesztésére. A 2008-as olimpia előtt hajtanak végre több infrastrukturális fejlesztést. A pénzből utakat és új metróvonalat építenek, és tisztítják az ivóvizet.
Vágólapra másolva!

A kínai kormány - elsősorban a 2008-as olimpia igényeire tekintettel - az elkövetkező években 59,5 milliárd dollárt költ Peking infrastruktúrájának fejlesztésére. Csoj Hsziao-csungnak (Choi Xiaozhong), a főváros polgármesterének a bejelentése szerint a hatalmas összeg 2400, különböző méretű és értékű beruházást érint.

A legjelentősebb ezek közül a második nemzetközi repülőtér megnyitása, melynek révén Peking már évi 60 millió légi utast fogadhat majd. További jelentős fejlesztéssel újabb két vonallal bővítik a metróhálózatot, s ezzel a földalatti utak hossza 270 kilométerre nő. A járatok a tervek szerint két és fél percenként követik egymást. A felszíni közlekedés színvonalának jelentős javítása érdekében az úthálózat bővítése, felújítása mellett növelni kívánják a parkolóhelyek számát. Jelenleg mintegy 2,8 millió gépkocsi közlekedik a fővárosban, kulturált parkolásra azonban csak 1,5 millió hely áll rendelkezésre.

A városvezetők különös gondot kívánnak fordítani az ivóvíz minőségének javítására. A csapvíz ugyanis jelenleg ivásra nem alkalmas.