Nem változott Budapest hitelminősítése

Vágólapra másolva!
A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet legfrissebb értékelésében nem változtatott Budapest eddigi adóskockázati besorolásán, vagyis megerősítette a főváros korábbi BBB+/A-2 minősítését - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Vágólapra másolva!

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő miközben megtartotta a főváros kedvező hitelminősítését, értékelésében felhívja a figyelmet a főváros várhatóan növekvő adósságállományára, a BKV finanszírozását érintő kérdésekre, illetve az önkormányzati finanszírozás esetleges törvényi változásait érintő bizonytalanságra - áll a hivatal közleményében.

A hitelminősítő értékelése szerint az eddigi besorolás megerősítését "a város erős gazdasági háttere, kifinomult menedzsmentje és jelentős likviditási tartalékai" indokolták - áll a közleményben.

A közlemény szerint a legnagyobb hitelminősítő intézet jelentése azt mutatja, hogy az elemzők "értékelik Budapest szilárd pénzügyi teljesítményét".

Hozzáteszik: mivel azonban Budapest besorolása szorosan kapcsolódik a magyar államéhoz, jobb sem lehet annál. Így a főváros minősítését érintő módosítás is legkorábban akkor várható, ha az állam szuverén devizaadósi besorolásában változás áll be.