Soros az indiai befektetést preferálja

Vágólapra másolva!
A kínai belpolitikai helyzet bizonytalanságai miatt Kína helyett inkább az indiai befektetéseket ajánlja Soros György magyar származású amerikai üzletember.
Vágólapra másolva!

Kína gazdasági stabilitását alááshatja a demokratikus nyitás hiánya - mondta egy jakartai gazdasági konferencián az Egyesült Államokban élő nagybefektető. Ugyanakkor India demokratikus politikai berendezkedése Kínánál jobb befeketetési célponttá teszi az országot - véli Soros György.

Soros szerint fennáll a veszély, hogy egy esetleges pénzügyi válság táptalaja lehet egy politikai válságnak. Az üzletember arról nem szólt, hogy mikor következhet be ez a válság, s nem részletezte kínai és indiai befektetéseit sem. Az amerikai üzletember párhuzamot vont Indonéziával, amikor az ázsiai ország a 80-as és 90-es években jelentős gazdasági növekedést ért el Szuharto elnöksége idején, majd az 1998-as ázsiai pénzügyi válság során összeomlott az alapvetően korrupcióra épült gazdaság.

Magyarországon egyébként nemrégiben jelent meg a világ egyik legnagyobb befektetési alapkezelője, a HSBC Investment 20 befektetési alapjával. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag az egyik legprofibb ázsiai befektetőcég jegyeihez lehet hozzájutni.