Benzinkutakkal erősít az Auchan is

Vágólapra másolva!
Két új áruház, és üzletei közelében benzinkutak nyitását tervezi az Auchan Magyarországon. A cég idén a forgalom 2,5 százalékos növekedésével kalkulál.
Vágólapra másolva!

Az Auchan Magyarország a tavalyi 7,5 százalékos forgalomnövekedés után idén 2,5 százalékos bővüléssel számol - mondta el Jean Paul Filliat, az Auchan Magyarország vezérigazgatója kedden, a budapesti sajtótájékoztatón. A múlt évi forgalom nagyságát a vezérigazgató nem árulta el, de a korábban publikált 2005. évi 185 milliárd forintos forgalom alapján az mintegy 200 milliárd forint volt. A vezérigazgató megjegyezte, hogy az Auchan tavaly az átlagnál jobban teljesített, hiszen a hivatalos adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom hat százalékkal nőtt, az összehasonlítható áruházak bevétele pedig 2,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Az Auchan meglévő 10 áruháza mellé idén két új üzlet, a XVIII. kerületi és a maglódi egységek építését készítik elő, mintegy 110 hektár területen. A nagyvárosokban - Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen - pedig vagy aláírásra kész, vagy még tárgyalások folynak az ingatlanvásárlási szerződésekről. A meglévő áruházak mellett, illetve közelében az Auchan benzinkutak nyitását tervezi. A budaörsi áruház közelében például még idén nyitnak töltőállomást.