Szerdán tárgyalnak tovább Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Folytatják a bértárgyalásokat szerdán a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje és a szakszervezetek, miután a keddi tárgyaláson nem közeledtek egymáshoz az álláspontok.
Vágólapra másolva!

Limburger Lóránd, a Celebi GH Kft. igazgatója elmondta, hogy a keddi egyeztetésen a menedzsment ajánlata és a szakszervezet követelése nem közeledett egymáshoz. A munkáltató változatlanul 4 plusz 3 százalékos béremelést ajánl, a szakszervezet pedig 10 plusz 5 százalékot igényel. Az ügyvezető igazgató hozzátette: abban megállapodtak, hogy a menedzsment hosszú távú elképzeléseiről alapelveket állít össze, és ezt még kedden este eljuttatja a szakszervezetnek.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) a múlt héten csütörtökön délutántól szombaton délutánig kétnapos sztrájkot tartott Ferihegyen a Celebi Kft.-nél. A 24 órás munkabeszüntetés ideje alatt 624 járatnak kellett volna közlekednie, ebből 33 járatot kellett törölni.

Csorba Attila, az LDFSZ elnöke elmondta, hogy a szerdai tárgyalást követően újra értékeli a szakszervezet a helyzetet, és döntenek arról, hogy tovább tárgyaljanak-e. A repülőtér más munkáltatóinál folytatott béregyeztetésről elmondta, hogy az üzemanyag-kiszolgáló RÜK Kft.-nél szakértőik vizsgálják a munkáltató ajánlatát, hogy az új tulajdonos, a Hochtief megjelenéséig függesszék fel a sztrájkfenyegetést. A Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH esetében Csorba Attila szerint nem történt jelentős előrelépés az egyeztetéseken.