APEH: Milliárdos adóhiány három cégnél

Vágólapra másolva!
Közzétette azoknak az adózóknak a nevét az APEH, akiknél az első negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre.
Vágólapra másolva!

A most publikált listán is feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi cég. Három cégnél is jóval 1 milliárd forint feletti adóhiányt állapított meg az adóhatóság, további kilenc cégnél pedig 500 millió forint felettit. A magánszemélyek körében 136,8 millió forinttal lehetett a dobogó legfelső helyére kerülni.

A megállapított adóhiány összege szerinti sorrend alapján a pálma ezúttal a BRIDGE GROUP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-é, amelynél több mint 1,654 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság, amire több mint 1,132 milliárd forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik. A második helyezett a felszámolás alatt álló POLIGUM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. közel 1,489 milliárd forintos adóhiánnyal és mintegy 1,146 milliárd forint jogkövetkezménnyel. A harmadik helyet a VAS-MÉH Fém Hulladékhasznosító és Kereskedelmi Kft. "érdemelte ki" mintegy 1,218 milliárd forint adóhiánnyal és 859 millió forint jogkövetkezménnyel.

A magánszemélyek közül a listavezető 136,8 millió forint adóhiánnyal és 75,7 millió forint jogkövetkezménnyel bír. A második helyezettnél 71,3 millió forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság 56,5 millió forint büntetőtétellel, a harmadiknál 55,7 millió forint adóhiánnyal és 54,7 millió forint jogkövetkezménnyel.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, erre a listára ezúttal 57-en kerültek fel.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 milliós, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt.