Vezetőt cserélt a Groupama Biztosító

2007.06.04. 12:32

Június 1-jétől Nagy Szabolcs Erik a Groupama Biztosító vezérigazgatója, aki François Maresquier-t váltja ezen a poszton - közölte a társaság hétfőn.

Nagy Szabolcs Erik 2006 tavaszán érkezett a Groupama-csoporthoz, ahol stratégiai kérdésekkel és akvizícióval foglalkozott. Nevéhez fűződik például egy görög biztosító társaság sikeres akvizíciója is.

Nagy Szabolcs Erik 40 éves, orvosi és közgazdász diplomával rendelkezik. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, valamint az Egyesült Államokban, a Chicagoi Üzleti Egyetemen (The University of Chicago Graduate School of Business, MBA) végezte. Három évig a McKinsey budapesti irodájában dolgozott vezetői tanácsadóként, majd 5 éven keresztül a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap befektetési igazgatója volt. Munkája során rálátást nyert a hazai kis- és középvállalkozások helyzetére, működésére is.

François Maresquier-t a Groupama-csoport 2003-ban nevezte ki a magyar leányvállalat élére. A távozás a vezérigazgató személyes döntése volt, karrierjében új kihívások elé néz, és továbbra is Magyarországon marad.

A Groupama Biztosító Zrt. 1991 óta van jelen a magyar piacon, mai nevét 2004 ősze óta viseli. A cég Budapesten 3, vidéken 32 irodával rendelkezik. Franciaország egyik legnagyobb biztosító társasága, a Groupama-csoport 2006-ban elért 14,2 milliárd eurós díjbevételével és 10 országban folytatott tevékenységével áll a magyar leányvállalat mögött, amelynek a díjbevétele 9,9 milliárd forint volt tavaly.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK