Szigorítják a szexuális áruk forgalmazását

Vágólapra másolva!
Módosul a kereskedelmi törvény. Így a jövőben az olyan tevékenységek is végezhetők kiegészítő jövedelemszerzésként, mint például a kézműves termékek értékesítése. Ezenkívül tovább szigorítják a szeszes italok és a szexuális áruk forgalmazási szabályait.
Vágólapra másolva!

A kereskedők ezentúl helyszíni szemlés eljárást is kérhetnek az engedélyező hatóságtól, döntött a kormány a kereskedelmi törvény végrehajtását szolgáló rendelet megalkotásáról - jelentette be Gál J. Zoltán a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón. "A helyszíni szemle során egy időpontban, valamennyi érintett hatóság és a szomszédok képviselője jelenlétében a jegyző megvizsgálja az üzletet, és a látottaknak, hallottaknak megfelelően dönt az engedély megadásáról" - ismertette az egyik változtatást a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Mint mondta, a kormány kezdeményezte a szexuális áruk és a szeszes italok forgalmazására vonatkozó szabályok módosítását. Így, amennyiben ezzel az Európai Unió is egyetért, a jövőben semmilyen oktatási jellegű intézmény közelében sem lehet ilyen termékeket árusítani.

Gál J. Zoltán elmondta azt is, hogy a kormánydöntés értelmében a jövőben az olyan tevékenységek is végezhetőek alkalomszerűen, kiegészítő jövedelemszerzésként, mint például a kézműves termékek értékesítése vagy a népművészeti hagyományok bemutatása, illetve az ehhez kapcsolódó rendezvények megszervezése.

Ugyancsak kezdeményezte a kormány, hogy 2007. június 1-jétől mentesüljenek az üzletnyitási kötelezettség alól a falusi turisztikai tevékenységet folytatók.