Amerikai pénzügyi befektető jöhet Magyarországra

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb pénzügyi befektető csoportja néhány héten belül Magyarországon is megjelenik - mondta el Kóka János gazdasági miniszter az MTI-nek pénteki washingtoni tárgyalásai után.
Vágólapra másolva!

"Várhatóan néhány héten belül bejelenthetjük indulásukat" - mondta a miniszter, aki felhívta a csoport képviselőinek figyelmét arra, hogy Magyarországon "az EU-csatlakozáshoz kapcsolódóan rendkívüli befektetési lehetőségek" adódnak.

Kóka János ezenkívül szakmai befektetőkkel is találkozott a logisztika, az energetika, a járműgyártás terén, továbbá informatikai és biotechnológiai cégek vezetőivel tárgyalt a magyarországi befektetési lehetőségekről.

A gazdasági miniszter a Fehér Házban Judy Ansley helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóval Magyarország energiapolitikájáról, a vízummentesség kérdéséről és a kubai demokratikus átmenethez nyújtható segítségről folytatott megbeszélést.

Kóka János az amerikai energetikai miniszternek, Samuel Bodmannek is megerősítette: Magyarország igyekszik segíteni a Nabucco-projekt előrehaladását. Meghívta egyúttal a minisztert a szeptember 14-i budapesti Nabucco-konferenciára, amelyen Európa gázellátásának diverzifikálhatósága lesz a téma.