Tízmillió dollármilliomos

Vágólapra másolva!
Gyorsan nő a dollármilliomosok száma, hamarosan tízmillió lesz belőlük világszerte. A Merrill Lynch amerikai befektetési bank felmérése szerint 2006 végén már 9,5 millió dollármilliomos volt a világon, 8,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

Harmincmilliósnál nagyobb vagyonnal 94 970 személy büszkélkedhet. A milliomosok összesített vagyona egy év alatt 11,4 százalékkal 37,2 billió dollárra emelkedett. A felmérésben csak a kézpénzt, a részvényt és a kintlévőségeket vették figyelembe, nem számolták hozzá az ingatlanok, a műtárgyak, a régiségek, vagy az érmék értékét.

A szupergazdagok számának emelkedése és vagyongyarapodásuk oka a Merrill Lynch jelentése szerint a világgazdasági konjunktúra és a jól teljesítő részvénypiacok.

A legtöbb újonc szingapúri, itt tavaly év végén 21,2 százalékkal több dollármilliomost regisztráltak, mint 12 hónappal korábban. Szorosan utánuk következnek az indiaiak (20,5 százalékos létszámgyarapodás), és sok az indonéz és az orosz is az újmilliomosok között - áll a Der Spiegel című hamburgi hetilap honlapján megjelent összefoglalóban.