Asztal alá bújtak a hamisítók a VPOP elől

Vágólapra másolva!
Ismét a Józsefvárosi piacon razziázott a VPOP. A pénzügyőrök rabszolgaként tartott ruhahamisítókat lepleztek le, eszközöket és különféle hamis ruhadarabokat, valamint napszemüvegeket foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség járőrei hétfőn délelőtt ellenőrzést tartottak a Józsefvárosi piacon. Az egyik konténer felnyitása után az asztal alatt három vietnami állampolgárra bukkantak, akik az ellenőrzés előtt hamis márkajelzések felvarrására használták az asztalon lévő varrógépeket. Az embertelen körülmények között dolgozó férfiak saját szükségletük elvégzésére sem mehettek ki a mosdóba - fogalmaz a VPOP [origo]-hoz eljuttatott közleménye.

A helyszínen talált három varrógépet, a szitanyomásra használt eszközt és a 15 darab különféle márka nyomására alkalmas szitát, továbbá a már elkészült összesen 285 darab rövidnadrágot és becsomagolt pólókat a pénzügyőrök lefoglalták.

A piacon ellenőrzött másik konténerben összesen közel 1300 darab különféle márkájú (adidas, Gas, Lacost, Replay, Nike, Puma) terméket találtak, melyek az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint a vásárló megtévesztésére alkalmas hamisítványok. Ugyancsak a versenytárs hozzájárulása nélkül kerülhetett piacra az a különféle (Gucci, Armani, Chanel, Dior, RayBan) márkanévvel ellátott 266 darab napszemüveg, melyeket egy vietnami hölgy árult.

A négy vietnami állampolgár ellen a pénzügyőrök áru hamis megjelölése miatt eljárást indítottak, és a közel 10 millió forint összértékű terméket, illetve az előállításukra alkalmas eszközöket lefoglalták.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a hét végén egy budaörsi raktárépületnél ellenőriztek két pécsi személyt, akik a raktárépületből egy tehergépjárműre magyar adójegyet nem tartalmazó, különféle márkájú (Marble, Superking, Sovereign) cigarettát rakodtak. A cigaretták rendeltetési helye vélhetően az Egyesült Királyság volt. A helyszínen talált 3083 karton 21 millió forint belföldi forgalmi értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, és jövedéki orgazdaság miatt eljárást indítottak.