Duplájára dagad a Siemens-botrány

Vágólapra másolva!
A korábban bejelentetthez képest több mint kétszer akkorára becsülik a Siemensnél kitört korrupciós botrány összegének nagyságát. A Süddeutsche Zeitung szerint egymilliárd eurót fordítottak a cégnél vesztegetésre.
Vágólapra másolva!

A Siemens konszernnél folytatott belső vizsgálatok során kiderült, hogy a botrány sokkal nagyobb kiterjedésű, a konszern távközlési és turbinagyártó részlegénél a korábbiakban véltnél többet, több mint 1 milliárd eurót fordítottak megvesztegetésre - olvasható a Süddeutsche Zeitung hétfői számában.

"Óriási összegekről beszélünk"- közölte a cég egyik illetékese, aki szerint egyedül a vállalat távközlési részlegénél csaknem 900 millió euró volt a megkérdőjelezhetően kifizetett összeg. A Siemens szóvivője nem kommentálta az ügyet.

A vállalat a múlt hónapban jelentette be, hogy kiterjeszti a megvesztegetési pénzek ügyében folyó belső nyomozását, a korábbinál sokkal több konzultánsi megbízást vizsgálnak meg a turbina, az erőművi, a szállítási, az orvosi és az ipari szolgáltatói részlegen.

A korábbi bejelentések arról szóltak, hogy a konszernnél 420 millió euró - távközlési berendezések megszerzését célzó - megvesztegetési összeg ügyében folyik vizsgálat. A botrány miatt lemondott a cég elnök-vezérigazgatója, és helyébe július elején Peter Loescher lépett.