Növeli gyártóterületét a Videoton

Vágólapra másolva!
Újabb gyártási programot telepít kaposvári cégéhez a Videoton Holding Zrt. - tudta meg a Napi Gazdaság. A Videoton Elektro-Plast Kft. a cégcsoport egyik régi partnerének, a Braunnak gyárt majd különböző háztartási kisgépeket.
Vágólapra másolva!

A program keretében közel 2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre Kaposváron, mondta el Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. Ötezer négyzetméterrel bővítik a gyártóterületet, és 200-250 dolgozóval növelik a létszámot. Az új üzemrészben a termelés várhatóan már az ősszel megkezdődik. A Videoton Elektro-Plast tavaly mintegy 9 milliárd forint nettó árbevételt termelt, és közel kilencszáz dolgozót foglalkoztat.

Mindemellett a cégnek hosszú évek óta partnere a Philips DAP klagenfurti üzeme, amelyben különböző konyhai háztartási gépeket szerelnek össze. A Videoton Holding - szerződéses gyártóként, újabb hatvan munkahelyet teremtve - már nemcsak idehaza, hanem a bulgáriai Sztara Zagorában levő üzemében is együttműködik a Braunnal. Itt elsősorban fröccsöntött epilátor-alkatrészek készülnek, illetve ezek összeszerelését, csomagolását és szállítását végzik. Sztara Zagorában mindemellett - az ottani költségszintet kihasználva, jelentős volumenben - kábelkorbácsgyártás is folyik.

A vezérigazgató hozzátette: a legfrissebb adatok szerint az elmúlt időszakban jelentősen növekedtek az autóipari, valamint a háztartásigép-gyártóktól érkező megrendelések, ugyanakkor a korábbiaknál kevesebb megrendelést kaptak a szórakoztató- elektronika, valamint a számítástechnika területéről. Javult az ingatlankihasználtság: csökkent a Videoton és nőtt a külső bérlők által használt terület.

Sinkó közölte: a Videoton nettó árbevétele tavaly 25 százalékkal növekedett, és elérte a 73 milliárd forintot. Az árbevétel-növekedést illető idei kilátások azonban nem túl biztatóak, amiben jelentős szerepe van az erős forintnak.