Kerekes székes cigicsempészt lepleztek le

Vágólapra másolva!
Ismét csempészcigarettát találtak egy ukrán mozgássérült férfi kerekes székében a barabási határállomáson, a járművet lefoglalták. Az illető testvére hasonló módon kísérelt meg tavasszal illegális dohányárut Magyarországra hozni.
Vágólapra másolva!

A mozgáskorlátozott ukrán állampolgár elektromos kerekes székkel érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei átkelőhelyre, és elmondása szerint Debrecenbe tartott - mondta Kupecz József pénzügyőr százados, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője.

A szolgálatban lévő vámosnak gyanússá vált a kerekes szék, hiszen tavasszal egy hasonlóban több mint ezer doboz csempészcigarettát talált. A középkorú külföldi útlevelének ellenőrzése során kiderült, hogy a tavasszal lebukott csempész testvére, ezért a pénzügyőr átvizsgálta a rokkant járművét.

A gyanú beigazolódott, ezúttal 700 doboz adójegy nélküli cigaretta került elő az átalakított kerekes szék rejtekhelyeiről. A férfi meghallgatásán azt mondta, hogy ő csak "futár", ukrán megbízói azt hajtogatták, hogy a vámosok bizonyosan nem fogják megnézni a székét. A több mint 300 ezer forint értékű cigarettát lefoglalták, a csempészetre kialakított járművet pedig elkobozták a vámosok, s több mint egymillió forint bírságot szabtak ki az elkövetőre.

A mozgásában korlátozott férfi azóta hazaért, hozzátartozóit értesítették, ők szállították haza.