Újabb régiós központ jön Magyarországra

2007.09.13. 9:47

Magyarországon alakítja ki kelet-közép-európai regionális központját a világ egyik legnagyobb faipari gép- és szerszámgyártója, a német AKE Holding GmbH. A szombathelyi AKE-Hungária Szerszámgyártó és Forgalmazó Kft. ezentúl a cégcsoport valamennyi tevékenységével foglalkozik.

Az újabb gyártási programok, valamint a kapacitásbővítő fejlesztések mellett egy regionális központot is kialakít magyar cégénél az Albert Knebel (AKE) Holding GmbH - erősítették meg a Napi Gazdaság információit a szombathelyi székhelyű AKE-Hungária Szerszámgyártó és Forgalmazó Kft.-nél.

A világ egyik legnagyobb faipari gép- és szerszámgyártója a jövőben Magyarországról szolgálja ki kelet-közép-európai partnereit. Ennek érdekében az AKE Hungária ezentúl a cégcsoport valamennyi tevékenységével, többek között szerszámgyártással, gépértékesítéssel, sőt ezek szervizelésével is foglalkozik majd. A termékeivel minden kontinensen jelen lévő anyacég még 1990-ben alapította meg magyarországi leányvállalatát, az AKE Hungária Kft.-t, amely kezdetben csak termékértékesítéssel foglalkozott.

Hét éve zöldmezős beruházással új gyártóbázist építettek Szombathelyen, amelynek fejlesztésére az elmúlt években több száz millió forintot költöttek. Mindez megteremtette annak a lehetőségét, hogy egyre több, elsősorban munkaigényes termék gyártása kerüljön át a társasághoz.

Az egyik legnagyobb gondjuk, hogy nehezen találnak megfelelő képzettségű szakembereket. Tavaly ugyan - döntően az anyavállalatnál zajló átszervezések, illetve különböző technológiai problémák miatt - a cég teljesítménye és ebből következően árbevétele csökkent, de idén már több száz millió forintos árbevétel-növekedéssel kalkulálnak, főként egyre szerteágazóbb és nagyobb volumenű tevékenységükre alapozva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK