Vágólapra másolva!
A világ egyik legismertebb futballedzője, Sir Alex Ferguson és néhány külföldi futballsztár által vezetett ingatlancég vette meg nemrégiben Budapesten, a volt Ügető helyén épülő Arena Plázát. Az áruház minden üzlete elkelt és október 30-án nyitja meg kapuit. Közvetlen busz- és metrójárat nincs, a vezetőség autós vásárlókat vár.
Vágólapra másolva!

Minden üzlet elkelt a hónap végén megnyíló, meg a legnagyobb értékű magyarországi ingatlanügylet keretében gazdát cserélt Arena Plázában. A Budapest legnagyobb áruházát birtokló brit Active Asset Investment Management (aAIM) ingatlanalap - amelnyek tulajdonosai között sorakozik Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, Ryan Giggs, a Manchester United balszélsője, illetve Frank Lampard és John Terry a Chelsea sztárjai is -csaknem 390 millió eurót fizetett az izraeli érdekeltségű Plaza Centersnek.

A üzleti partnerek között ki kell még emelni Alan Smith nevét is. Aki még Manchester United-játékos évei alatt beszállt Fergusonnal az ingatlan vállalkozásokba. Jelenleg a Newcastle Unitednál focizik. A nagy futbailsták mellett található Sir David Frost, az ismert brit televíziós is, aki ugyancsak beletette minden pénzét a budapesti projektbe.

Sir Alex Ferguson öt éve alapította társaival az aAIM ingatlanalapot, amelynek egyik célpontja Kelet-Közép-Európa. A brit cég tulajdonosai a budapesti Pláza mellett Lengyelországban és Csehországban is piacra léptek.

Az Arena Pláza 180 ezer négyzetméteres alapterületével Európa egyik legnagyobb szórakoztató és bevásárlóközpontja lesz - mondt az [origo]-nak Szabó Enikő, a Cushman and Wakefield ingatlantanácsadó cég szóvivője, egyben az Aréna kiskereskedelmi üzletág vezetője ki. Sem busz-, sem metrójárat nem áll meg az Arénánál, így a gyalogos látogatók egy részéről vélhetően le kell mondaniuk.