Egy számjegyű növekedést vár a Vodafone

Vágólapra másolva!
A Vodafone Magyarország az első félévben 7 százalékkal nagyobb bevételt ért el a bázishoz képest, s a háromnegyed éves eredményei is a terveknek megfelelően alakulnak, mind a bevételt, mind az előfizetői létszámot tekintve. A cégnél szervezeti átalakítások várhatók.
Vágólapra másolva!

Idén inkább egy számjegyű lesz a bevétel növekedése, jóllehet a mobiltelefon elterjedtsége az év végre eléri a 110-115 százalékot. A bővülés motorja a mobil internet - mondta el Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Tavaly a Vodafone bevétele 137 milliárd forint volt, ami 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A szervezeti átalakítás kapcsán a cél az, hogy a vállalat ügyfélcentrikusabb legyen, s javuljon a belső szervezeti koordináció. Példaként a vezérigazgató kifejtette, a lakossági üzletághoz ezt követően az eladás és az ügyfélszolgálat, a marketing és pénzügyi elszámolás is hozzátartozik. Hasonlóan alakítják ki a vállalatokkal foglalkozó részleget is. Ezen túlmenően a 10 fős vezetői csapat 8-ra szűkül.

Beck György elmondta: a 221 márkaképviselettel rendelkező cég működésének kezdete, 1999 óta ez az első jelentős szerkezeti átalakítás.