A Fidesz nagyobb védőernyőt adna a magyar cégeknek

Vágólapra másolva!
Kiterjesztené a stratégiai vállalatok védelméről szóló törvényt más állami vállalatokra is a Fidesz. A Magyar Nemzet cikke szerint a párt egyebek mellett a Magyar Postát is védetté nyilvánítaná.
Vágólapra másolva!

Fónagy János, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője a lapnak elmondta: a jövő héten egy olyan törvénytervezetet nyújtanak be, mely stratégiai céggé emelné, és ezáltal megóvná az ellenséges külföldi felvásárlástól a Magyar Posta Zrt.-t, valamint a közösségi közlekedést szolgáló vállalatokat, így a vasúti, közúti és légiforgalmi tevékenységet végző gazdasági társaságokat.

A lap emlékeztet arra, hogy az eredetileg a Molt oltalom alá helyező törvényben - egy módosító indítvány nyomán - az energiaipari vállalatok mellett "az ország vízellátása szempontjából kiemelten fontos" társaságok is szerepelnek.

A lex Mol végszavazása előtt Orbán Viktor is felszólalt az Országgyűlésben, ahol vagyonvédő intézkedésnek nevezte a szabályozást. A Fidesz elnöke akkor kijelentette: pártja javaslatokat fog tenni a stratégiai cégek körének bővítésére. Ez történik meg a jövő héten - olvasható a Magyar Nemzetben.