Olcsó a téli gumi

Vágólapra másolva!
Indul a téligumi-szezon, mert a hétvégére lucskos időt jósoltak a meteorológusok. Ettől tartva az autósok egy része már a héten megrohanta a legközelebbi szervizt, így néhol órákat kellett várni a cserére, máshol viszont a szokásos őszi pangás mutatkozott.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság által megkérdezett szervizek szerint a szezonkezdet még vegyes képet mutat: van olyan műhely, ahol már izzanak a telefonok, míg máshol egyelőre csak egy-két bejelentkezővel találkoznak. Arra azonban mindenki felhívta a figyelmet, hogy az igazi őrület akkorra várható, amikor valóban leesik az első hó. A magyarok rendszerint ekkor kapnak észbe és rohannak a gumishoz. Az utcáról "beeső" autósok miatt nemegyszer napokat kell várni arra, hogy a szerviz találjon egy szabad félórát annak az autósnak, aki előre bejelentkezik a cserére.

A Snowfox Gumi Kereskedelmi Kft. Hengermalom úti telepén a tavalyihoz hasonló készletet kínálnak, a termékárak 1-2 százalékkal nőttek, de a cég folyton akciózik, amit érdemes figyelemmel kísérniük a vevőknek. Az elmúlt héten nagyjából 20 százalékkal nőtt a műhely forgalma, mert a flottaüzemeltetők megkezdték a téligumi-cserét. A privát érdeklődők még kevesen vannak. Ezen a helyen a bejelentkezés után két nappal fogadják az autósokat.

Több társaságnál a jövő hétre már betelt az előjegyzési naptár, az áruellátással nem lehet gond: naponta járnak a nagykerbe. Az ország egy másik végében, Békéscsabán azonban egyelőre teljes a csend. Van ahol egyelőre csak olyan ügyfelek jelentkeztek, akiknek van téli garnitúrájuk, ezért csak cserélniük kell. Az új vevők minden bizonnyal az első hó lehullása után rohanják meg a műhelyt. A cég tapasztalatai szerint idén a tavalyi áron lehet új téli gumit venni.