Milliárdos védjegypert nyert az [origo]

Vágólapra másolva!
A [origo] Média és Kommunikációs Zrt., a T-Online Magyarország tartalomszolgáltatási területének jogutódjaként védjegybitorlás megállapításáról szóló pert nyert az OrigoApro.hu Kft.-vel szemben. A jogerős ítélet szerint a bíróság elutasította a felperes mintegy 19 milliárd forintos kártérítésre vonatkozó követelését.
Vágólapra másolva!

A elsőfokú ítélet után a Fővárosi Ítélőtábla immáron jogerősen teljes egészében elutasította a felperes követeléseit, amelyek az origóapró, az origóállás és az origóautó védjegyek használatának eltiltására, valamint mintegy 19 milliárd forintos kártérítésre vonatkoztak az [origo] portált is üzemelő [origo] Zrt.-vel szemben. A Fővárosi Bíróság jogerős ítélet szerint a felperes mintegy 19 milliárd forintos kártérítésre vonatkozó követelésének elutasítása mellett az első fokon megítélt 1 millió forinton felül másodfokon további 300 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a kft.-t.

Az ítélet kimondásánál szerepet játszott, az [origo] kezdettől fogva saját regisztrált [origo] védjegyeit - vagyis a sérelmezett megjelöléseket - használta, amelyek lényegesen korábbiak a felperes által lajstromozottnál.

Érdekesség, hogy a cégalapítással szorosan összefüggő tevékenységen kívül az OrigoApro.hu Kft. az elmúlt évben nem végzett piacra lépésre irányuló aktív tevékenységet a mérlegében tükröződő módon, illetve - a Fővárosi Bíróság végzését követően - a felperes domain-neveihez tartozó portálokon tartalom híján mindössze "under construction", azaz fejlesztés alatt felirat olvasható.

Az [origo] Zrt. az ítélet birtokában folytatja az OrigoApro Kft. védjegyei törlése iránti, a kereset kézhezvételét követően indított eljárásait.