Vonatokat érint a hajnali óraigazítás

Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban lesz az óraigazítás - ekkor kezdődik a téli időszámítás. A MÁV menetrendjét emiatt nem kell módosítani. Néhány nemzetközi és belföldi vonat azonban a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be a téli időszámítás szerinti indulási időt.
Vágólapra másolva!

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az időszámítás változás. A vonatok Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felől érkező budapesti járata Kiskunhalason várakozik a téli időszámítás szerinti indulási időre.

Ami a belföldi vonatokat illeti, hajnalban csak néhány vonat közlekedik. Azokat a kettő és három óra közötti személyvonatokat, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeznek meg a célállomásukra, a vonatindító állomások már a téli időszámítás szerint indítják. Ennek megfelelően október 28-án a Füzesabonyból Budapestre 2 óra 38 perckor induló, a Somoskőújfaluról Hatvanba 2.17 órakor, a Nyugati pályaudvarról Szolnokra.

Míg 2.50 órakor, a Dombrádról Herminatanyára 2 óra 44 perckor, továbbá a Lajosmizséről Budapest Zugló érintésével Esztergomba 2.52 órakor, és a Szolnokról, Újszász érintésével Budapestre 2.58-kor induló vonat csak az óraigazítás után, immár a téli időszámítás szerint indul.