Fidesz: nem az adótörvényekre

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem szavazza meg hétfőn a parlamentben az adótörvényeket, ugyanakkor az ingatlanadó bevezetésének megakadályozása érdekében támogatja az önkormányzati és területfejlesztési bizottság MSZP-s módosító javaslatát, amely meghagyná az önkormányzatok jelenlegi lehetőségeit az építményadó tekintetében - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke.
Vágólapra másolva!

A hatályos törvények alapján jelenleg az önkormányzat döntésétől függ, hogy milyen alapon vet ki helyi adót, az építmény hasznos területe vagy számított értéke alapján - ismertette Varga Mihály. Mint mondta, a kormány azonban megszüntetné az önkormányzatok választási lehetőségét, és csak a számított érték alapján engedné kivetni az építményadót, amely a Fidesz szerint az ingatlanadózás lehetőségét teremtené meg.

A Fidesz ezért hétfőn támogatja majd az önkormányzati és területfejlesztési bizottság zárószavazás előtt benyújtott MSZP-s módosító indítványát, amely szerint továbbra is megmaradna az önkormányzatok választási lehetősége, vagyis maradna a jelenlegi gyakorlat 2008-ban is - közölte Varga Mihály, aki egyben felszólította a kormányt, hogy álljon el az ingatlanadó bevezetésétől.

A politikus közölte azt is, hogy a Fidesz maga is benyújt egy módosítót, amely végképp kizárná a lehetőségét az ingatlanadózás bevezetésének, és arra kéri a kormánypártokat, hogy támogassák majd ezt az indítványt.