Pénteken ismét egyeztetne a Liga szakszervezet

Vágólapra másolva!
A Liga szakszervezeti szövetség azt javasolja, hogy pénteken folytatódjon a sztrájktárgyalás a kormány képviselőivel. A Liga azt szeretné, ha a megbeszélésen a miniszterelnök is részt venne.
Vágólapra másolva!

Az érdekképviselet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy a Liga elnöke november 26-án levélben fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben - az október 15-iki leveléhez hasonlóan - ismét jelezte tárgyalási szándékát az egészségbiztosítási törvénytervezet és a nyugdíjtörvény kedvezőtlen változásai ellen kezdeményezett sztrájkok elkerülése érdekében.

Az első levelet követő egy hónapos várakoztatás és jogelméleti vita után lefolytatott két tárgyalás sajnálatos módon eredménytelenül zárult, részben az idő hiánya, részben a nem tisztázott, közvetett kormányzati részvétel miatt - mutat rá a Liga. A folyamatok felgyorsítása érdekében ezért Gaskó István felkérte a miniszterelnököt a tárgyalásokban való személyes részvételre.

A közlemény ismerteti: Gyurcsány Ferenc nevében Gál J. Zoltán államtitkár csütörtökön a szakszervezetet levélben arról tájékoztatta, hogy a tárgyalásokat a kormány nevében - a miniszterelnök teljes körű felhatalmazásával és a kormány támogatásával - Csizmár Gábor és Kincses Gyula államtitkár folytatja le, készen arra, hogy bármely nap bármely szakában tárgyalóasztalhoz üljenek.

A Liga ezért javasolta már a pénteki napot a sztrájktárgyalás folytatására - áll a szakszervezet közleményében.