December 20-ig lehet az eva-ra jelentkezni

Vágólapra másolva!
December 20-áig lehet 2008-ra új adózóként bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá, valamint az eva alóli kijelentkezésre is addig van mód. Azoknak, akik az idén már az eva szerint adóznak és ezen jövőre sem akarnak változtatni, nincs más teendőjük, mint december 20-áig feltölteni az adóalapjukat.
Vágólapra másolva!

Új adózóként az eva hatálya alá az egyéni vállalkozók, a jogi személyek közül a korlátolt felelősségű társaságok, szövetkezetek, lakásszövetkezetek, végrehajtói irodák, ügyvédi irodák, közjegyzői irodák, szabadalmi ügyvivői irodák és erdőbirtokossági társulatok, valamint a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, azaz a betéti társaságok és a közkereseti társaságok jelentkezhetnek be.

Az eva választását az erre a célra rendszeresített 07T103, illetve 07T203 számú adatbejelentő lapon lehet bejelenteni az APEH székhely szerint illetékes regionális igazgatóságán, s a kilépés bejelentésére is ezek a nyomtatványok szolgálnak. A nyomtatványokat le lehet tölteni az APEH honlapjáról vagy kereskedelmi forgalomban is be lehet szerezni, benyújtására pedig személyesen és postai úton is mód van.

Be kell jelenteni azt is, ha az adózó december 20-án már nem felel meg az eva-törvényben meghatározott bármely feltételnek, vagy az állami adóhatóságnál, vámhatóságnál, önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása van.