Egyre jobb üzlet a magyar józanító por

Vágólapra másolva!
Közel 300 millió forintos befektetéssel új üzemet épít a józanító por gyártója. A magyar találmánynak és szabadalomnak számító terméket külföldön már jól ismerik, míg a hazai forgalom egyelőre csak töredéke a teljesnek - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Protect Angel gyorsítja az alkohol lebomlását a vérben és jelentősen csökkenti vagy megszünteti a másnaposságot. Az ötlet és a receptúra Bohó András Németországban végzett vegyészmérnök fejében született meg, akinek fia a mai kornak megfelelően modernizálta az összetételt, majd társaival szabadalmaztatta a találmányt.

A jelenlegi tulajdonos 2006-ban vásárolta meg a Protect Angel találmányhasznosítási jogát. Lépésről lépésre haladt, folyamatosan forgatta a beruházott pénzt, de nem vett igénybe sem bankokat, sem befektetőket, sem pályázati pénzeket. Márciusban egy közel 300 millió forintos zöldmezős beruházásba kezdenek, amelynek során már banki finanszírozással és pályázati pénzekkel is számolnak. Az új üzem 10-12 embernek ad majd munkát. Legkevésbé Magyarországon ismerik a Protect Angelt, külföldön már 12 országban - Törökországtól Svédországig, Kazahsztántól Belgiumig - helytállt a piacon. A magyarországi eladások a teljes forgalom nem egészen 7 százalékát teszik ki. A gyártók elsősorban a kulturált fogyasztókat célozzák: a pezsgőpor alkoholsemlegesítő hatása jól jöhet egy állófogadás alkalmával, a borok és más szeszes italok bírálóinak, közvetve pedig a diszkóbalesetek számát is csökkentheti - állítják.