Jól kezdett a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,82 pontos emelkedéssel, 25.725,95 ponton nyitott csütörtökön. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,07 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

A jó kezdés ellenére további gyengülést várnak a BÉT-en csütörtökön azüzletkötők, akik szerint leginkább a külföldi befektetők magyar piac iránti érdektelensége nyomja le az árakat.

Péter János, a KBC Securities üzletkötője érthetetlennek nevezte a karácsony előtti érdektelenséget, különösen a Mol elmúlt napokban tapasztalt gyengülését. Hangsúlyozta, hogy a fundamentumok az olajipari részvény esetében a jelenleginél akár 3.000 forinttal magasabb árat indokolnának.

A BUX alakulását nagy mértékben határozza meg a Mol árfolyamának alakulása, amelyre viszont a CEZ csütörtöki sajtótájékoztatója lehet hatással.A Cseh Energetikai Művek (CEZ) ugyanis várhatóan ekkor jelenti be a Mol 7 százalékának megvásárlását.

A magyar tőzsde jelenleg nem mozog együtt sem a nyugat-európai, sem az amerikai tőzsdékkel.Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője is gyengülést vár a piacon.

A részvények közül egyedül a Richter tűnik stabilnak, de az elmúlt napok jelentős emelkedése miatt nem zárható ki a korrekció a gyógyszergyári részvénynél.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 340,21 pontos csökkenéssel, 25.707,13 ponton zárt szerdán.