Bérlő "társat" kaphatnak a minisztériumok

Vágólapra másolva!
Mintegy 30 milliárd forintot szeretne idén beszedni különböző ingatlanértékesítésből a központi költségvetésbe a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV)- jelentette be Tátrai Miklós vezérigazgató. Ez azt jelenti, hogy számos vidéki költségvetési szerv és a fővárosi minisztérium is számíthat költözésre, vagy új szomszédra ha nem tudja a fenntartási költségeit kigazdálkodni.
Vágólapra másolva!

Több költségvetési szerv is osztozhat hamarosan egy irodaházon, ha kiderül, hogy nem tudja fenntartani a jelenlegi épületét. Tátrai Miklós az MNV vezérigazgatója mindezt azzal magyarázta az origo kérdésére, hogy az elmúlt évek létszámcsökkentése nem követte az épületek számáénak rendezését. Így elképzelhető, hogy a feleslege épületeket leválasztják a jelenlegi minisztériumokról, de akár a megyei költségvetési szerveket is összeköltöztetik.

Tátrai Miklós úgy látja, hogy a 30 milliárd forint a költségvetés vagyongazdálkodási fejeztében nem a kormányzati negyedhez, hanem kormányzati ingatlanok értékesítéséhez kötött bevétel. A kormányzati negyed ingatlan ügyeivel nem is foglalkoznak érdemben. Ebben az ügyben egyébként az MNV a jövőben sem tud felvilágosítást adni csak a negyed iroda hivatott rá - tért rá ki a vezérigazgató.

Ugyanakkor heteken belül fel fogják mérni, hogy az egyes költségvetési szerveknek az adott létszámhoz mekkora ingatlanra van szükségük.

A Volán privatizációval egyáltalán nem foglalkoznak addig, amíg a vagyongazdálkodási tanács nem határoz az ügyben.