Egy ajánlatot kapott használt buszokra a BKV

Vágólapra másolva!
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV Zrt. által kiírt használt autóbusz közbeszerzési eljárásra - tudatta a közlekedési társaság szombaton az MTI-vel. A közlekedési társaság közleményében emlékeztetett rá: a használt autóbusz beszerzésére vonatkozó kiírás december 11-én jelent meg az európai uniós közbeszerzések hivatalos honlapján.
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy az egész Európai Unióból 45 napig, több mint hat héten át bárki jelentkezhetett, az uniós közbeszerzési eljárásnak megfelelően - olvasható a közleményben. A BKV hozzátette: négyen vásárolták meg a dokumentációt. Mint írták, az ajánlatok beérkezésének határideje 2008. január 31-e volt, erre a határidőre egy ajánlat érkezett.

Az ajánlatot a Közbeszerzési törvény értelmében a BKV értékelő bizottsága értékeli. A közleményben a BKV ígéretet tett arra: amint lesz értékelhető eredmény, nyilvánosságra hozzák azt.

A BKV Zrt. a hatályos jogszabályoknak megfelelően tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, így kérünk mindenkit, hogy ebben az ügyben addig ne bocsátkozzanak felesleges találgatásokba - írták.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes még csütörtökön a Fővárosi Közgyűlésben elmondta: várhatóan 70 darab körüli alacsony padlós, hatéves átlagéletkorú csuklós buszok kiválthatnak több mint száz olyan 20 éves, elavult járművet, amelyek jelenleg évente 500 tonna káros anyaggal szennyezik Budapest levegőjét.Sajtóhírek szerint a BKV várhatóan a Genf által eladásra kínált csuklós Volvókat veszi meg.