Büntetőpénzt kér a Siemens a dolgozóktól

Vágólapra másolva!
A monstre vesztegetési ügybe keveredett Siemens német elektronikai óriáscég az érintettnek mondott dolgozókkal is fizettetni akar kártérítés címén büntetőpénzt, összesen egymillió eurót. Nevezetesen azokkal, akik nem akartak a milliárdos nagyságrendű kenőpénz-ügyben tanúskodni, élve a Siemens úgynevezett amnesztia-programjával.
Vágólapra másolva!

A Siemens évek óta folyósított külföldi illetékeseknek kenőpénzt, hogy ő kapja meg a megbízást. Kétes értékű tranzakciók sorára került sor, egy tavaly készült kimutatás szerint összesen 1,3 milliárd euró értékben.

Ezt a veszteséget szeretné visszanyerni a vállalat. Mindazok számára, akik a dolgozói kollektívából jogsértésekre derítenek fényt, a vállalat megígérte, nem lesz a dolognak pénzbeli vagy munkajogi következménye.

A vallomást megtagadók részére azonban már fizetési meghagyást küldtek - közölte a vállalat szóvivője. A vállalat vezetői, felügyelő bizottságának tagjai ellen a vizsgálat folyamatban van. Mint ismeretes, a cég első számú embere és a felügyelő bizottság elnöke már lemondott.