A Moody's is felminősítené az oroszokat

Vágólapra másolva!
Felminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette csütörtökön Oroszország szuverén adóskockázati, illetve banki besorolásait a Moody's Investors Service, az erőteljes makrogazdasági helyzetre és a választások után is várhatóan folytatódó makropolitikára hivatkozva. A minap egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's is felminősítésre jelölte az orosz adósságot.
Vágólapra másolva!

A Moody's csütörtöki londoni bejelentése szerint a pozitív felülvizsgálat a közepes befektetői "Baa2"-es kormánykötvény-osztályzatra, és az ezzel azonos devizabetéti országplafonra vonatkozik.A cég a devizakötvényekre érvényes, elsőrendű "A2" szintű, valamint a hazai valutában vezetett adósságok és betétek "A1"-es besorolási országplafonját stabil kilátással megerősítette.

Az indoklás szerint Oroszország makrogazdasági helyzete erőteljes, kedvezőek az eladósodási mérőszámok, és valószínűsíthető, hogy fennmarad a makrogazdasági politika folytonossága Dmitrij Medvegyev megválasztott elnök alatt is.Emellett a márciusi elnökválasztások után még inkább a szükséges szerkezeti reformokra összpontosulhat a figyelem, fogalmaz a Moody's elemzése.

A hitelminősítő szerint a csütörtökön bejelentett felülvizsgálat középpontjában az áll, hogy a folyómérleg és az államháztartás többletének várhatóan jelentős zsugorodása ellenére is fenntartható lesz-e középtávon az orosz gazdaság egészséges teljesítménye.