Újabb megfigyelési botrány Németországban

Vágólapra másolva!
A Lidl nem volt egyedül a dolgozók utáni kémkedéssel: a Schlecker drogérialáncnál is szisztematikusan kémkedtek a munkavállalók után - olvasható a Népszabadságban.
Vágólapra másolva!

A Lidl egész oldalas újsághirdetésekben kért bocsánatot dolgozóitól, és a felelősséget a túlbuzgó magándetektívekre hárította. A cég a hirdetésben a detektívek bevetését az éves szinten 80 millió eurót meghaladó bolti lopások elleni küzdelemmel magyarázta, és kifejtette: nem állt szándékában, hogy a dolgozókról is gyűjtsenek adatokat és személyes jellegű információkat.

Közben a ver.di szolgáltatóipari szakszervezet az ehingeni központú, hétmilliárd eurót meghaladó forgalmú Schleckert vádolta meg azzal, hogy úgy kémkedik németországi alkalmazottai után, hogy a felfogadott magándetektívek az üzletek falaiba fúrt lyukakon keresztül figyelték a dolgozók mozgását. A szakszervezet berlin-brandenburgi illetékes vezetője, Achim Neumann szerint sok más diszkonthálózat is hasonló módszereket alkalmaz: állandó nyomás alá helyezik a dolgozókat, a folyamatosan elbocsátással fenyegetett embereket így kényszerítik maximális teljesítményre.

Az alkalmazottak utáni kémkedési botrányokat a Németországot kormányzó nagykoalíció politikusai is elítélték - írja a Népszabadság.