Magyar vállalatot vásárol a Yahoo

Vágólapra másolva!
A Yahoo szerdán bejelentette, hogy megállapodott a magyar Tensa Kft., ismertebb nevén az IndexTools jelentős részének felvásárlásáról. A felvásárlást követően az IndexTools megoldások tovább bővítik a Yahoo szolgáltatásainak körét, amelyek az ügyfelek online marketing tevékenységét segítik.
Vágólapra másolva!

Bassel Ojjeh a Yahoo vezető alelnöke és a Yahoo Strategic Data Solutions csoportjának vezetője szerint az IndexTools abban fogja segíteni a Yahoo ügyfeleit, hogy azok minél hamarabb felfedezhessék az online marketing tevékenységeik esetleges hiányosságait és reagálhassanak arra. Az új szolgáltatásnak köszönhetően megerősödik a Yahoo szerepe az online marketing piacon.

A felvásárolt technológia további lehetőségekkel bővíti a Yahooo jelenlegi szolgáltatási körét oly módon, hogy a Yahoo teljes hálózatán futó online kampányok esetében segít feltárni a lényeges összefüggéseket és elkészíteni fontos üzleti mutatókat. A felvásárlást követően elsőként az a több, mint 150 000 kis és közép méretű vállalkozás élvezheti ezeknek a megoldásoknak az előnyeit, aki a Yahoo-n keresztül folytatja marketing tevékenységét.

Szőke Márton az Tensa Kft. ügyvezető igazgatója szerint az IndexTools platformja tökéletesen illeszkedik a Yahoo világába. Fontosnak tartja, hogy az IndexTools jelentős ügyfélbázist épített ki világszerte a komplex marketing kampányok folyamatos nyomon követéséhez és elemzéséhez nyújtott megbízható, testreszabott átfogó szolgáltatásaival.

A felvásárlás várhatóan 2008 első felében zárul majd le.