Az fb nem fogadta el a MÁV 2007-es jelentését

Vágólapra másolva!
A MÁV Zrt. felügyelő bizottsága az igazgatósággal közösen tartott keddi ülésén nem fogadta el a társaság 2007. évi éves beszámolóját és üzleti jelentését. A bizottság nem fogadta el az ügyvezetésről szóló 2007. évi jelentést sem, illetve a vagyoni és pénzügyi helyzetéről, az üzletpolitikáról, a társasági és üzletági teljesítményről szóló beszámolókat.
Vágólapra másolva!

A 15 tagú felügyelő bizottság 11 jelenlévő tagja közül öten igennel, ketten nemmel szavaztak, négyen tartózkodtak a kérdésben - mondta Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki egyben a MÁV Zrt. felügyelő bizottságának (fb) elnöke.

"Az ülésen olyan típusú kritika, hogy a MÁV Zrt. gazdálkodásában nem jogszerűen járt el, még kétely formájában sem merült fel" - emelte ki Reményik Kálmán. A MÁV Zrt. könyvvizsgálója - hosszú évek óta először - korlátozás nélküli véleményt bocsátott ki. Ez azt jelenti, hogy olyan szakmai anyagot állíottak össze és terjesztettek elő, amely a könyvvizsgáló megítélése szerint megbízható és valós képet ad a 2007. december 31-én fennálló vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetről.

A könyvvizsgáló tehát meggyőződött arról, hogy a kiegészítő mellékletben bemutatott tevékenységenkénti szétválasztás a szabályzatok alapján történt és az üzleti jelentés az éves beszámoló adataival összhangban van. A beszámolót és jelentést a MÁV Zrt. Igazgatósága egyhangúlag elfogadta.